• Hi Guest, Please subscribe to our YouTube channel for fresh new videos each week.

Hello I am getting Error code HCNetSDK.dll[13] (No permission) when I try and connect to a stream.

fitzyyy

New Member
Messages
6
Points
1
Thread starter #1
Hello our Hikvision DS-7216HGHI-SH is not allowing a new user to view video streams. We are attempting to view via the iVMS-4200(v2.04.00.04).exe software.
We can go into iVMS 4200 client and the user is registered there as a Super User. On the Actual main head unit, the user is rated as a "user". They can connect to the cameras in device management and list the cameras on the main head unit. However when it comes to viewing the stream we get the attached error.
Can you help fix this error?

thanks
Mariah_CameraError (003).JPG
 

Phil

Administrator
Staff member
Messages
2,531
Points
63
#2
Apparently, you need to - "Give Permission to user"


1552561443352.png
 

fitzyyy

New Member
Messages
6
Points
1
Thread starter #3
Can you tell me please how to give permission to the user? Is it in the iVMS-4200 software, or in the web interface of the DS-7216HGHI-SH?
 

Phil

Administrator
Staff member
Messages
2,531
Points
63
#4
The honest answer is that I do not know.
 

fitzyyy

New Member
Messages
6
Points
1
Thread starter #5
In the iVMS-4200 software the user has all the permissions ticked. In the DS-7216HGHI-SH they are set as a "user" with the standard permissions of a user.
 

fitzyyy

New Member
Messages
6
Points
1
Thread starter #8
Hi Phil, firstly, thanks for getting back to me. I'm afraid our Hik Vision DS-7216HGHI-SH does not have a screen that looks like the one described in the article above. I attach a picture of our configuration screen. I have setup a new user on the hope that would allow connection, but I get the same error. I can connect to the device in the iVMS-4200 software, and list the cameras. Its just the final stage of connection that it falls over and gives the error message mentioned in the first message of this post..
 

Attachments

Last edited:

Phil

Administrator
Staff member
Messages
2,531
Points
63
#9
You have a DVR, and we only work with NVRs, have you checked the portal to see whether there is any newer firmware for your DVR?
DOWNLOAD EU PORTAL
 

fitzyyy

New Member
Messages
6
Points
1
Thread starter #10
Hello Phil, I will try a firmware update and let you know how it goes. Thanks for you help.
 

Phil

Administrator
Staff member
Messages
2,531
Points
63
#11
Are you using the Internet Explorer browser?
If so, and you still have problems, then please try running IE as an administrator:
Run Internet Explorer as an administrator

BTW - Other settings also may not 'stick' unless you use IE (and maybe run it as an admin - particularly where the browser needs to create new files)
 
Top