• Hi Guest, Please subscribe to our YouTube channel for fresh new videos each week.

Hikvision camera losing its main stream settings (after access via the Hik-Connect mobile App)

rompik

New Member
Messages
10
Likes
1
Points
3
#41
Yes, sub-stream settings are still being lost.
HD settings for my cameras are not lost anymore but:
- 2 out of 4 cameras (the same EasyIP3.0 family) have problems. When set to HD they either don't load at all or freezes after a few seconds and Hik-Connect is restarting the stream continuously or show Error 260015.
- even on working cameras switching SD / HD / Basic causes cameras to re-focus. Screen goes dark for a while and then slowly lights up again. And I think this darkening gets recorded but i need to double check that.

So it looks like some fix has been done and it may be workable for some people but changing streams in Hik-Connect still changes something in the camera (even if Main Stream settings don't change).

@7he4Ce, I have all cameras shared via Hik-Connect only. ivms-4500 always shows Clear / Fluent / Custom (not HD / SD / Basic like in Hik-Connect) even though I access cameras in ivms4500 via Hik-Connect. I can view them remotely and it works flawlessly (even changing quality). So not quite sure why you have problems with this.
 

Tredstone

New Member
Messages
5
Likes
0
Points
1
#42
I am having the same problems . iP cam is the ds-2cd2545fwd-is and my NVR is the ds-7608ni-i2/8p . Viewing via the hik connect app is a pain and same for ivms 4500 . Changing between fluent and clear changes the bitrate in the cam settings back to default 128kbps and the custom option is grayed out .

Selecting the clear option causes lag and stutter and so does fluent. Viewing when I'm out and about is rubbish . Why the hell can the cam not save it's bitrate settings? I can't even select custom in the ivms app the option is greyed out . 128kbps is not a viable option ,it's like watching a video while rinsing your eyes with acid . I Wish I never purchased this crap now ! I have the fastest broadband available on virgin media 360mbps download and 21mbps upload . My phone is the galaxy note9 with a 4g network speed of 47mbps download and a upload big 24mbps . Surely I should be able to view my cams at 1024 kbps instead of 128kbps this is ridiculous.
 

Phil

Administrator
Staff member
Messages
2,254
Likes
193
Points
63
#43
What firmware versions are you running on your NVR and camera please?
 
Messages
5
Likes
0
Points
1
#46
Your cameras are on the latest firmware.

Can you please update your NVR to the latest firmware V4.1.64 and test again:
HIKVISION UK PORTAL
Thanks. I've updated the firmware the default max bitrate has gone from 128kbps to 256kbps but any changes made are not being saved . I increased it to 1024kbps but as soon as I open the app and select basic it resets itself back to 256kbps . Very frustrating
 

Phil

Administrator
Staff member
Messages
2,254
Likes
193
Points
63
#47
Hik Tech Support have asked if they can take a look at your account, cameras, etc.
If you are happy for them to do so, please share your credentials with me (to pjs(at)use-ip.co.uk)
BTW - If you currently have a password that you would prefer to use long-term, then perhaps set a temporary one as a replacement to share for this testing.
 
Top